Danışma Hattı +90 (324) 774 27 73
Güncel Haberler

Zeytin- Zeytinyağı Sektör Toplantısı

  • 29.08.2019
  • fatma
         28/08/2019 tarihinde Odamız ev sahipliğinde Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Biriliği ile birlikte Zeytin ve Zeytinyağı sektöründe mevcut sorunlara çözüm yolları bulmak, sektörde güç birliği oluşturarak çözüm yollarını hayata geçirmek ve sektörün farklı kesimlerinin temsilcileri ile bir araya gelmek amacıyla "Zeytin- Zeytinyağı Sektör Toplantısı" gerçekleştirilmiştir.
        Toplantıya Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Biriliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Davut Er ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kaymakamımız Sayın Muammer Köken,İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Sayın Ekrem Bayır, Mut MYO Müdürü Sayın Kasım Pınar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Yusuf Köğce, Ziraat Odası Başkanı Sayın Hıdır Kar, Meclis Başkanımız Sayın Nebiattin Ata, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Gürsel Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Birol Deveci ve Ahmet Çetin, Zeytin ve Zeytinyağı İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız, Zeytin ürecileri katılım sağlamışlardır.
Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Gürsel Aydın İlçemiz Zeytin ve Zeytinyağı sektör tarihi, Odamız tarafından bu sektöre yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
        Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Biriliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Davut Er, İlçe Tarım ve Orman Müdürü sayın Ekrem Bayır ile ilçe kaymakamımız sayın Muammer Köken günün anlam ve önemi hakkında konuşmalarını yapmışlardır.
Toplantı sonucunda Zeytinyağında kilogram bazında verilen 0,80 TL'nin artırılması, Sofralık Zeytinde teşvik uygulaması, Enerji ve gübreleme giderlerinde destek verilmesi, Zeytin eleklerine standardın getirilmesi, İhracatın arttırılması, lisanslı depoculuk sistemine geçilmesi, ilçemize kapsamlı bir laboratuvar yapılması konularında çalışma yapılması kararlaştırıldı.
        Ayrıca Toplantı Salonunda İlçemizde Zeytin ve Zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürünlerinin tanıtımı için stand açılmış olup,Ürünlerin tadım ve tanıtımı yapılmıştır. 
        Toplantıdan sonra zeytin-zeytinyağı tesis/bahçe ziyaretleri, zeytin anıt ağacı, yerköprü tabiat parkı ve Alahan Manastırı tanıtım gezileri yapılmıştır.
Katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

 

  • Zeytin- Zeytinyağı Sektör Toplantısı
  • Zeytin- Zeytinyağı Sektör Toplantısı
  • Zeytin- Zeytinyağı Sektör Toplantısı
  • Zeytin- Zeytinyağı Sektör Toplantısı

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Sohbete Başla
Sizin için buradayım
Hoş geldiniz ??

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?