Danışma Hattı +90 (324) 774 27 73
Güncel Haberler

Selçuk Üniversitesi ile ortak çalışma;

  • 24.07.2018

 Selçuk Üniversitesi ile ortak çalışma;
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Gürsel Aydın 3 Temmuz 2018 günü Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Şahin'i makamında ziyaret ettiğini Oda Üniversite arasında aşağıdaki konularda ortak çalışma yapılmasına karar verildiğini belirtti. 
İlçemizde Tarım, Hayvancılık, Enerji, Traverten vb. doğal kaynakları, ürün çeşitliliği, iklim özelliği, doğa ve yerleşim yeri ve 4 ilçenin yol kavşağında olması, küçük ve orta boy işletmeleri ve Organize Sanayi Bölgesi ile MUT Marka ilçe olma yolunda hızla gelişmektedir.
İlçenin geliri her yıl tarım girdilerinden hızla artmaktadır (Erik, Kayısı, İncir, Zeytin, Zeytinyağı) dışardan göç almamakta Merkez ve köyleri ile 95 bin civarında nüfus yaşamaktadır.
1990 yılında Selçuk Üniversitesine bağlı Mut Meslek Yüksek Okulu açılmıştır. Bu Meslek Yüksek Okulu 1992 yılında Mersin Üniversitesine bağlanmıştır.
İlçemiz İç Anadolu ile Akdeniz geçiş bölgesinde bulunması, orta Toros dağları ve Göksu ırmağı, Pirinç suyu, Kurtsuyu, Ermenek çayı sulu tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.
İlçenin kültürel ve sosyal yönden gelişmesine ve Ekonomisine katkı sağlayan okullarımız, Akademisyeni ve öğrencileri bacasız fabrika, ilçenin turizm elçisi, gönüllü rehberidir.
İlçemizde yıllardır 4 yıllık fakülte açılması istenmektedir.
a) İlçe halkının eskiden gelen göçer Yörükler olması, bundan 15 yıl önce her evde en az bir inek veya birkaç koyun, keçi, tavuk besleyen ve bunların yetiştirilmesi için iklimin uygun olması ve sulu tarımla Hayvan yemi yetiştirmeye uygun arazilerin olması ve 1995 yıllarında günde 110 bin ton süt inekçiliği potansiyeli ve 8 Adet Süt ve Süt ürünleri işletmeciliği bulunan ilçemize VETERİNERLİK FAKULTESİ açılmasını veya
b) İlçemizde son yıllarda özel sektör hızla gelişmekte 4 RES firması üretim yapmakta bir okadarıda Fizibilite ve ölçüm yapmaktadır.
Mut ilçemizde bulunan ırmak ve çaylar üzerinde 5 HES ve farklı bölgelerde 4 GES hizmete girmiştir.
İlçemizin Enerji bölgesi olması ve yeni yatırımların yapılması, Teknik ve beyaz yakalı kişilerin yetiştirilmesi Enerji Mühendisliği ve yeni Mühendislik fakülteleri kurulmasını canı gönülden istiyoruz.

  • Selçuk Üniversitesi ile ortak çalışma;

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Sohbete Başla
Sizin için buradayım
Hoş geldiniz ??

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?