Danışma Hattı +90 (324) 774 27 73
Güncel Haberler

İHRACATTA GÜMRÜK MEVZUATI EĞİTİMİ

  • 04.11.2019

İHRACATTA GÜMRÜK MEVZUATI EĞİTİMİ

(YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR)

12 Kasım 2019 / Mut - MERSİN

AKİB tarafından, Mut Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde özellikle yaş meyve sebze ihracatçılarına yönelik olarak, Dr. Ahmet ÖZKEN'in sunumuyla “İhracatta Gümrük Mevzuatı Eğitimi” düzenlenecektir.

Eğitimde; Dış Ticaret Verilerinin Değerlendirilmesi, Kağıtsız Beyanname Uygulamasının Getirecekleri, İhracatta Kullanılan Belgeler ve Önemi, İhracatta Uyulması Gereken Kurallar, Türkiye - Gümrük Birliği İlişkisi, İhracatta Gümrük Mevzuatı ve İşleyişi, Onay, Sarı, Kırmızı, Mavi, Yeşil Hatlar, Onaylanmış Kişi Statü Belgesi (OKS), Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS), E-Gümrük Uygulaması ve İhracata Etkileri, Tek Pencere Sistemi Nedir ve İşleyişi Nasıl Olacak?, Uygulamada Önemli Süreler, İtirazlar ve Cezalar, Menşei Uygulamaları - Sahte Menşeili Eşya gibi konu başlıkları ele alınacaktır.

Mut Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek eğitime katılım ücretsiz olup, katılmak isteyenlerin Başvuru Formu linkinden başvuru yapmaları yeterlidir.

YER: Mut Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu

(Meydan Mah. Kıyı Sk. No:2 Kat:2  Mut / MERSİN)

SAAT: 09:30 - 16:30 saatleri arası.

Eğitmenin Özgeçmişi

Dr. Ahmet ÖZKEN

1977 yılında Almanya'da doğan ÖZKEN öncelikle ön lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Yüksek Lisans eğitimini, Yaşar Üniversitesi İşletme Anabilim Dalında Doktora çalışmasını tamamlamıştır. Doktora tez konusu Meslek Yüksek Okulu “Gümrük İşletme” bölümü, ardından lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi “Maliye ” bölümünden bitirmiş ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Dış Ticaret” bölümünde “E-gümrük Uygulamaları ve Dış Ticarete Etkileri” konulu tezi ile “AB Gümrüklerinde Uygulanan Tek Pencere (Single Window) Sisteminin Türkiye'ye Uyarlanması” dır. 1996 yılından itibaren dış ticaret ve gümrük sektöründe çalışmış 2002 yılında T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı tarafından açılan sınavlarda başarılı olarak “Gümrük Müşavirliği İzin Belgesi'ni almıştır. ÖZKEN Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. ve ÖZKEN Akademi & Danışmanlık Ltd.Şti.'nin kurucu ortağı olan ÖZKEN, başta Ekonomi Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu seminerlerde şu ana kadar yaklaşık 75 farklı ilde 25.000'den fazla kişiye, Ticaret ve Sanayi Odalarında, İhracatçılar Birliklerinde, Gümrük Müşavirliği ve YMM hazırlık kurslarında, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ve YAŞAR ÜNİVERSİTESİ'nde Önlisans / Lisans / Yüksek Lisans öğrencilerine Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı üzerine dersler vermektedir. Ortak yazarlarla yazılmış olan Gümrük & Dış Ticaret ile ilgili 7 ulusal kitabı mevcuttur. İzmir mahkemelerinde Dış Ticaret ve Gümrük Konularında bilirkişilik yapan ÖZKEN, Aynı zamanda birçok Sivil toplum kuruluşu üyesidir. Evli ve iki kız çocuğu sahibidir.

  • İHRACATTA GÜMRÜK MEVZUATI EĞİTİMİ

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Sohbete Başla
Sizin için buradayım
Hoş geldiniz ??

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?